Camiel Boomsma is een van de meest poëtische pianisten van deze tijd. Hij wordt door de internationale pers en het publiek geprezen voor zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke touché. Zijn programma The Art of Nuance’ is een dialoog tussen meesterwerken van verschillende componisten. Elk muziekstuk heeft zijn eigen gemoedsbeweging en vertelt zijn eigen verhaal. Door werken met een subtiel en verinnerlijkt karakter op een onconventionele manier naast elkaar te plaatsen creëert Camiel Boomsma een nieuwe luisterervaring.

Camiel Boomsma stond op veel grote nationale en internationale podia waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, het Teatro la Fenice in Venetië, St John’s Smith Square in Londen en toppodia in China. Boomsma is ook een vaste gast op internationale festivals zoals het Grachtenfestival in Amsterdam.

De CD’s van Boomsma krijgen veel waardering. In 2013 nam hij zijn debuut CD op met onbekende pianotransscripties van Wagner. Daarna maakte hij drie albums met werken van Schubert, Liszt en Chopin. Elke CD oogstte lovende kritieken. De Volkskrant schrijft: ‘Aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel’. Camiel Boomsma bewijst dat klassieke muziek van alle tijden is. In het blad ’Luister’ zegt hij daarover: ‘Muziek die tot diepere menselijke emoties spreekt, kan nooit stoffig zijn.’