Beth & Flo zijn twee bijzondere pianistes. Vrolijk en soms een beetje gek. Ze racen over de toetsen met twintig vingers tegelijk, maar spelen ook mooi zacht en dromerig. Ze zijn heel goede vriendinnen van elkaar, maar hebben ook regelmatig ruzie. Dat geeft niks, want tijdens het ruziemaken spelen ze gewoon door (en hoe dat op de piano klinkt, kun je in dit concert horen). Verder houdt Flo ervan om op de piano dierengeluiden na te doen, liefst gevaarlijke, keihard brullende. Beth houdt erg van zingen en van bellenblaas. Met delen uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en muziek van o.a. Ruben Naeff, Debussy, Händel en Gershwin is dit concert van Beth & Flo een pianofeest voor iedereen!

Musici
Elsbet Remijn, piano
Claudette Verhulst, piano

Beth & Flo
Twee klassiek geschoolde pianistes die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met pakkende teksten, fysiek theater en een flinke dosis humor. Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij beiden hun Masterdiploma klassiek piano behaalden. Het duo valt op door hun frisse energie, eensgezind samenspel en door de verrassende vorm van concerteren die zij de afgelopen jaren ontwikkelden. Dit bracht hen in 2020 tot de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). De jury omschreef hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”. De cabaretvoorstelling Niet wat je denkt, hun absurdistische programma vol klassieke werken, was seizoen 2021-2022 in theaters door heel Nederland te zien. Vanaf september 2023 is het tweede cabaretprogramma Ander Onderwerp te zien in de theaters.

Voor het Grachtenfestival Amsterdam 2015 maakten Beth & Flo een spannend geënsceneerd concert met de titel Slaande Ovatie, geregisseerd door Jorinde Keesmaat. Een rauwe voorstelling waarin pianomuziek en de vechtsport boksen hand in hand gaan, en tegelijk een experiment in hoezeer volledige lichamelijke uitputting effect heeft op het pianospel.
In november 2019 maakten Beth & Flo hun gezamenlijke debuut met orkest toen zij soleerden in het dubbelconcert van Poulenc met het HanzeOrkest Zwolle o.l.v. Frank Adams. In dat zelfde seizoen tourden zij door het land met hun voorstelling Rachtime, een geregisseerd concert over Gershwin en Rachmaninov. Beth & Flo hebben opgetreden in Het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, De Oosterpoort Groningen en vele andere zalen en theaters in Nederland. In 2018 maakte het duo een kleine tournee door het Verenigd Koninkrijk. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize, een internationaal concours, onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en bovendien ontvingen zij een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff.
In november 2021 reisde het duo naar Londen om daar samen met het Royal Philharmonic Orchestra gloednieuwe werken van de Britse componist Oliver Davis op te nemen. Het album waarop deze werken voor twee piano’s en orkest te horen zijn, kwam uit in oktober 2023.