zondag
17 december 2023

11:00 uur

B-serie

Het Hexagon Ensemble brengt een stemmig kerstprogramma met bekende en onbekende werken van Mozart, Pijper, Tsjaikovski en Canteloube. In dit feestelijke programma wordt samengewerkt met sopraan Ekaterina Levental. Het Hexagon Ensemble bestaat uit de niet voor de hand liggende combinatie van piano en blaaskwintet. Met elkaar vormen zij de zeshoek waaraan Hexagon Ensemble zijn naam ontleent. De  ambitie is om te musiceren op het allerhoogste niveau.

Musici
Ekaterina Levental, sopraan
Wout van den Berg, fluit
Christiaan Boers, hoorn
Arno van Houtert, klarinet
Bram Kreeftmeijer, hobo
Frank Peters, piano
Marieke Stordiau, fagot

PROGRAMMA
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791)
Concert Aria KV 505 ‘Ch’io mi scordi te ?… Non temer, amato bene’
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791)
Kwintet KV 452 in Es groot
Willem Pijper
(1894-1947)
Noëls de France
- La messe de Minuit
- Dans les ombres de la nuit
- Noël des Rois Mages
- Noël des Bourgeois de Châtre
- Noël pour l’amour de Marie
- Chantons, je vous en prie
- l’Appel des Bergers
- Entre le boeuf et l’ane gris
PAUZE
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
(1840-1893)
Uit de Notenkraker Suite
- Ouverture
- Mars
- Dans van de rietfluiten
- Bloemenwals
Marie-Joseph Canteloube
(1879-1957)
Uit: Chants d’Auvergne
- Au près de ma blonde
- La délaissée
- Obal din lou Limousin
- Baïlero
- Au pré de la rose
- Pastourelle
- La fileuse

Ekaterina Levental, sopraan
Ekaterina Levental werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij cum laude haar masterdiploma. Ze bouwde een carrière op als harpiste en zangeres. Zij werkte als soliste bij diverse opera- en muziektheatergezelschappen. Ze was te zien op internationale podia en festivals als Holland Festival, Grachtenfestival, Oerol en  Avignon Festival. Ekaterina maakte daarnaast carrière als theaterperformer.

Wout van den Berg (fluit)
Wout van den Berg studeerde fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frans Vester, waar hij een grote liefde voor kamermuziek en oude muziek ontwikkelde. Als fluitist concentreert hij zich volledig op de kamermuziek. Wout van den Berg is fluitist van het Hexagon Ensemble sinds de oprichting in 1991. Wout is zakelijk en artistiek leider van het ensemble.

Christiaan Boers (hoorn)
Christiaan Boers studeerde hoorn aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na deelname aan het Europees Jeugd Orkest belandt hij na zijn studie in Engeland. Daar studeert hij verder bij aan de Royal College of Music te Londen. Ruim drie jaar is hij vervolgens verbonden aan het Royal Opera House Covent Garden. Alle solisten en dirigenten van wereldfaam maakt hij daar van dichtbij mee. Na terugkeer in Nederland werkt hij o.a. bij het Radio Filharmonisch Orkest. In 2000 kiest hij definitief voor de kamermuziek .

Arno van Houtert (klarinet)
Arno van Houtert studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In 1983 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus cum laude. Hij is sinds 1979 als klarinettist verbonden aan Het Brabants Orkest, nu Philharmonie Zuidnederland. Hij treedt met zijn orkest ook op als solist. Recentelijk speelde hij de vijf Dance Preludes van Lutoslawski met orkest en was hij solist in het Duet Concertino voor klarinet en fagot van Richard Strauss.

Bram Kreeftmeijer (hobo)
Bram Kreeftmeijer studeerde aan Het Utrechts Conservatorium, waar hij zijn studie al na drie jaar met onderscheiding afrondde. Vanaf 1994 is hij werkzaam als solohoboïst bij Het Gelders Orkest. Daarnaast remplaceert hij bij andere grote Nederlandse orkesten als eerste hoboïst, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Naast zijn orkestrale en docentencarrière richt hij zich steeds meer op de kamermuziek. Ook behoort hij tot de vaste kern van Combattimento.

Frank Peters (piano)
Frank Peters studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij won verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen, waaronder het Internationale Prokofjev Concours te Sint-Petersburg. Frank Peters is actief in de meest uiteenlopende genres van de pianoliteratuur. Als solist trad hij op met onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest, het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest en het Pools Nationaal Radio Orkest. Daarnaast is hij een veelgevraagde partner in kamermuziek. Frank Peters is als hoofdvakdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Marieke Stordiau (fagot)
Marieke Stordiau studeerde fagot aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Zij was als fagottist werkzaam bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook vormde zij jarenlang een duo met pianist/componist Marjolein Bakker. Sinds 1992 maakt zij deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble. Ook initieert zij voorstellingen waarin sprookjes uit steeds verschillende culturen een hoofdrol spelen. In verschillende kamermuziekbezettingen en in samenwerking met de componist en de verteller ontstaan ‘vertel-concerten’ voor jong en oud.