zondag
15 december 2019

11:00 - 13:00 uur

B-serie

Isabelle van Keulen, viool en Aleksandar Madžar, piano

Violiste en altvioliste Isabelle van Keulen won in 1984 het Eurovisie Concours voor Jonge Musici in Genève. Dit betekende een internationale doorbraak, die resulteerde in vele optredens in binnen- en buitenland.
Als gelauwerd topvioliste heeft van Keulen de aanbiedingen al vanaf haar zeventiende voor het uitkiezen. Zij soleerde bij orkesten als het Koninklijk Concertgebouworkest, de Berliner Philharmoniker en het NHK Symfonie Orkest in Tokio.
Ook is zij actief in het domein van de kamermuziek. Zo richtte zij in 1997 het Delft Chamber Music Festival op, waarvan ze tot 2006 de artistieke leiding had.
Haar muzikale veelzijdigheid is haar handelsmerk. Isabelle van Keulen voert graag hedendaagse muziek uit en speelt met een eigen ensemble tangomuziek. In Nederland is ze bij een breed publiek bekend als jurylid van het televisieprogramma ‘Maestro’.

Pianist Aleksandar Madžar is geboren in Belgrado en begon op zesjarige leeftijd aan zijn muzikale opleiding. Hij won concoursprijzen in onder meer Bolzano, Leeds en Genève, waarna vele internationale optredens volgden in solorecitals en kamermuziekuitvoeringen. Ook is hij solist bij de belangrijke orkesten. Als docent is hij verbonden aan de conservatoria van Brussel en Bern.

PROGRAMMA

Sergej Prokofiev                      ‘Cinq Mélodies’ opus 35 bis
Sergej Prokofiev                      Sonate nr. 1 in F opus 80
Wolfgang Amadeus Mozart  Sonate in Es (KV 481)
Gabriel Fauré                           Sonate nr. 1 in A opus 13