Onderstaande foto's van Joris Funcke

Lilian Farahani en Maurice Lammerts van Bueren

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani is een sopraan met een internationale carrière. In de afgelopen jaren zong Lilian bij De Nationale Opera, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera. Ze wordt bij haar liedrecital begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren een van de meest begenadigde liedbegeleiders van ons land. Lilian heeft een aantrekkelijk, vol en dynamisch geluid. In het liedprogramma Nomad stort zij zich vol overgave op de muziek van Ravel, Weill, Piazzolla, Vali, Dvorák en Ramirez.

Musici
Lilian Farahani, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

PROGRAMMA
Maurice Ravel
(1875-1937)
Liederencyclus Shéhérazade
• Asie
• La flûte enchantée
• L’indifferent
Reza Vali
(1952)
Nine Persian Folk Songs: set no. 2
• I t/m IX
Antonín Dvorák
(1841-1904)
V národním tónu (opus 73)
• Dobrú noc, má mila
• Žalo dievča
• Ach, není tu
• Ej, mám já koňa faku
P A U Z E
Kurt Weill
(1900-1950)
• Youkali
Astor Piazzolla
(1921-1992)
• Oblivion/J’oublie
• Chiquilín de Bachín
• Yo soy María de Buenos Aires
Astor Ariel Ramirez
(1921-2010)
• Alfonsina y el mar

Lilian Farahani
De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Daarna volgde een voorspoedige carrière als opera-, lied- en concertzangeres. Ze heeft bij vele operahuizen gezongen, waaronder Opera Zuid, de Reisopera en bij die in Nancy, Bern en Essen.
Bij De Nationale Opera vertolkte ze onder meer de ­rollen Carolina (Il matrimonio segreto), Papagena (Die Zauberflöte) en Zerlina (Don Giovanni). Verder soleerde ze bij het London Symphony Orchestra, het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Kamer­orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nederlands Blazers Ensemble en Ensemble Pygmalion.
Haar repertoire omvat zowel Mozartrollen als rollen zoals Gretel in Hänsel und Gretel, Carolina in Il matrimonio segreto, Musetta in La bohème en Frasquita in Carmen. Lilian Farahani zingt ook graag hedendaagse muziek. Zo schitterde ze bij De Nationale Opera in Kaija Saariaho's opera 'Innocence'. De rol van The Bride in die opera vertolkte ze eerder bij de wereldpremière in Aix-en-Provence en bij The Royal Opera in Londen.
In 2019 verscheen haar debuut-cd  ‘Woman - the making of…’ met werken van Jake Heggie, opgenomen met pianist Maurice Lammerts van Bueren. In 2024 volgt haar tweede cd  'Nomad' met daarop de stukken die tijdens het concert van 28 januari worden gezongen.

Maurice Lammerts van Bueren
Maurice Lammerts van Bueren (piano) behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen. Maurice Lammerts van Bueren heeft zich met hart en ziel toegelegd op het liedbegeleiden. Zangers met wie hij momenteel intensief samenwerkt zijn Ellen Valkenburg, Lilian Farahani en Tinka Pypker. Maurice Lammerts van Bueren werkt regelmatig samen met het Coco Collectief en sinds oktober 2021 is hij pianist van het ensemble Frommermann. Hij nam tot nog toe zestien cd’s op. Als coach is hij verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als gastdocent gaf hij liedbegeleidingslessen, masterclasses en liedklassen aan de conservatoria van Enschede en Utrecht.