zondag
28 januari 2024

11:00 uur

A-serie

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani is een sopraan met een internationale carrière. In de afgelopen jaren zong Lilian bij De Nationale Opera, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera. Ze wordt bij haar liedrecital begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren een van de meest begenadigde liedbegeleiders van ons land. Lilian heeft een aantrekkelijk, vol en dynamisch geluid. In het liedprogramma Nomad stort zij zich vol overgave op de muziek van Ravel, Bizet, Piazzolla, Vali, Dvorák en Ramirez.

Musici
Lilian Farahani, sopraan
Maurice Lammerts van Bueren, piano

PROGRAMMA
Maurice Ravel
(1875-1937)
Liederencyclus Shéhérazade

• Asie
• La flûte enchantée
• L’indifferent
Georges Bizet
(1838-1875)
Adieux de l’hôtesse Arabe
Antonín Dvorák
(1841-1904)
In Folk Tone, opus 73

• Dobrú noc, má mila
• Žalo dievča
• Ach, není tu
• Ej, mám já koňa faku
Reza Vali
(1952)
Nine Persian Folk Songs: set no. 2

I t/m IX
Astor Piazzolla
(1921-1992)
Chiquilin de Bachin
Astor Piazzolla
(1921-1992)
Yo soy maria de Buenos Aires
Astor Piazzolla
(1921-1992)
Oblivion/J’oublie
Astor Ariel Ramirez
(1921-2010)
Alfonsina y el mar

Lilian Farahani
De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, bij onder anderen Sasja Hunnego. Ze voltooide in 2015 de Dutch National Opera Academy en begon een voorspoedige carrière als opera-, lied- en concertzangeres. Lilian Farahani maakte deel uit van het solistenensemble van het Konzert Theater Bern en werd ook geëngageerd door de Opéra National de Lorraine, het Aalto-¬Musiktheater in Essen, de Internationale Maifestspiele Wiesbaden, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera. Bij De Nationale Opera vertolkte ze onder meer de Mozart-¬rollen Papagena (Die Zauberflöte) en Zerlina (Don Giovanni). Verder soleerde ze bij het London Symphony Orchestra, het Residentie Orkest Den Haag, het Nederlands Kamer¬orkest, het Orkest van de Achttiende Eeuw, het Nederlands Blazers Ensemble en Ensemble Pygmalion.
In 2019 verscheen haar debuut-cd Woman - the making of… met werken van Jake Heggie, opgenomen met pianist Maurice Lammerts van Bueren.

Maurice Lammerts van Bueren
Maurice Lammerts van Bueren (piano) behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij vervolgde zijn studie voor de aantekening Kamermuziek aan hetzelfde instituut bij Ludmilla Baslawskaja. Liedbegeleidingslessen kreeg hij onder meer van Graham Johnson en Rudolf Jansen. Maurice Lammerts van Bueren heeft zich met hart en ziel toegelegd op het liedbegeleiden. Zangers met wie hij momenteel intensief samenwerkt zijn Ellen Valkenburg, Lilian Farahani en Tinka Pypker. Maurice Lammerts van Bueren werkt regelmatig samen met het Coco Collectief en sinds oktober 2021 is hij pianist van het ensemble Frommermann. Hij nam tot nog toe zestien cd’s op. Als coach is hij verbonden aan de zangafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als gastdocent gaf hij liedbegeleidingslessen, masterclasses en liedklassen aan de conservatoria van Enschede en Utrecht.