zondag
26 maart 2023

11:00 uur

A-serie

De jonge Nederlandse violiste Mara Mostert begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. In april 2018 won Mara de eerste prijs op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De volgende dag trad ze op in het televisieprogramma Podium Witteman. Daarna heeft haar ontwikkeling een vlucht genomen. Dat is te horen tijdens het recital met pianist Laurens de Man. Ze spelen vioolsonates van Brahms, Beethoven en Prokofiev.

Mucisi
Mara Mostert, viool
Laurens de Man, piano

PROGRAMMA
Johannes Brahms
(1833-1897)
Vioolsonate nr. 2, in A groot, Op. 100
deel I
deel II
deel III

Ludwig van Beethoven
(1770-1827)
Vioolsonate nr. 8, in G groot, Op. 30, nr. 3
1. Allegro assai
2. Tempo di Minuetto, ma molto moderato e grazioso
3. Allegro vivace
Pauze
Sergej Prokofiev l
(1891-1953)
Vioolsonata nr. 2, in D groot, Op 94b Moderato
1. Moderato
2. Presto - Poco piu mosso del - Tempo I
3. Andante
4. Allegro con brio - Poco meno mosso - Tempo I - Poco meno mosso - Allegro con brio

Mara Mostert
Mara Mostert werd in 2004 in Amsterdam geboren en begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Sinds 2015 studeert ze bij Maria Milstein aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor had ze les bij Hans Scheepers. Ook krijgt ze soms les van Alla Kim en haar tante Liza Ferschtman. In april 2018 won Mara de eerste prijs op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Mara volgde masterclasses bij Pierre Amoyal tijdens de Holland Music Sessions en bij Gerhard Schulz tijdens de Meisterkurse in het Duitse Kronberg. In februari 2020 drong Mara door tot de finale van het Davina van Wely concours en ontving daar de 2e prijs. Mara studeert aan het Vossius Gymnasium in Amsterdam.

Laurens de Man
Laurens de Man (1993) studeerde piano en orgel aan het Conservatorium van Amsterdam. Zijn docenten waren o.a. Jacques van Oortmerssen, David Kuyken en Johan Hofmann. Hij vervolgde zijn opleiding aan de Berlijnse Universität der Künste bij Leo van Doeselaar. Deze studie rondde hij in 2019 af. Laurens is een veelzijdig musicus, actief als pianist en organist, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Hij won diverse prijzen als pianist en organist bij concoursen in Den Haag, Würzburg, Groningen en Freiberg.
Hij is pianist van het Chimaera Trio en sinds 2012 hoofdorganist van de Utrechtse Janskerk. Laurens is verder verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam als docent pianotechniek voor de jazzafdeling en als repetitor van de Sweelinckacademie voor jong talent. In november 2017 verscheen een piano-CD met klavierwerken van J.S. Bach. Hij trad meermaals op voor radio en tv (Podium Witteman, De Wereld Draait Door).