zondag
26 maart 2023

11:00 uur

A-serie

De jonge Nederlandse violiste Mara Mostert begon op 5-jarige leeftijd met vioolspelen. In april 2018 won Mara de eerste prijs op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De volgende dag trad ze op in het televisieprogramma Podium Witteman. Daarna heeft haar ontwikkeling een vlucht genomen. Dat is te horen tijdens het recital met pianist Laurens de Man. Ze spelen vioolsonates van Brahms, Beethoven en Prokofiev.

Mucisi
Mara Mostert, viool
Martijn Willers (piano)

PROGRAMMA
Johannes Brahms
(1833-1897)
Vioolsonate nr. 2, in A groot, Op. 100
deel I
deel II
deel III

Ludwig van Beethoven
(1770-1827)
Vioolsonate nr. 8, in G groot, Op. 30, nr. 3
1. Allegro assai
2. Tempo di Minuetto, ma molto moderato e grazioso
3. Allegro vivace
Pauze
Sergej Prokofiev l
(1891-1953)
Vioolsonata nr. 2, in D groot, Op 94b Moderato
1. Moderato
2. Presto - Poco piu mosso del - Tempo I
3. Andante
4. Allegro con brio - Poco meno mosso - Tempo I - Poco meno mosso - Allegro con brio

Mara Mostert
Mara Mostert werd in 2004 in Amsterdam geboren en begon met vioolspelen toen ze vijf jaar oud was. Sinds 2015 studeert ze bij Maria Milstein aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Daarvoor had ze les bij Hans Scheepers. Ook krijgt ze soms les van Alla Kim en haar tante Liza Ferschtman. In april 2018 won Mara de eerste prijs op de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. Mara volgde masterclasses bij Pierre Amoyal tijdens de Holland Music Sessions en bij Gerhard Schulz tijdens de Meisterkurse in het Duitse Kronberg. In februari 2020 drong Mara door tot de finale van het Davina van Wely concours en ontving daar de 2e prijs. Mara studeert aan het Vossius Gymnasium in Amsterdam.

Martijn Willers
Martijn Willers is een veelzijdige Nederlandse pianist. Zijn hart ligt bij de kamermuziek, wat blijkt uit zijn samenwerking met vele musici uit binnen- en buitenland.
Martijn Willers studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Mila Baslawskaja en David Kuyken. Daarnaast volgde hij masterclasses bij onder anderen Jan Wijn, Willem Brons en Mikhail Voskresensky. In maart 2006 won hij de SNS REAAL Fonds masterclassprijs in de finale van het 57e Vriendenkrans Concours van het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Martijn vormt een duo met cellist Joris van den Berg (winnaar van het eerste Nationale Cello Concours in Amsterdam in 2006). In augustus 2008 won het duo een derde prijs bij het Internationale Johannes Brahms Kamermuziek Concours in Pörtschach, Oostenrijk. In 2010 maakten ze een succesvolle tournee door de Verenigde Staten. De debuut-cd van het duo, Dialogo, met werken van Prokofjev, Lutoslawski en Britten, verscheen in 2013 en werd zeer lovend ontvangen.
In mei 2014, na een grote tournee langs de belangrijkste Nederlandse concertzalen en een cd-opname van de Sonatine van Dvorák, werden Joris van den Berg en Martijn Willers in het Concertgebouw in Amsterdam winnaars van de Dutch Classical Talent Award 2014. In juni 2014 maakte het duo een tournee door China, met concerten in vooraanstaande concertzalen in o.a. Peking, Shanghai en Xiamen.
Martijn Willers werkt regelmatig samen met verschillende musici, waaronder Olivier Patey (soloklarinettist van het Concertgebouworkest), in uiteenlopende ensembles en bezettingen. Ook speelt hij elk jaar met veel plezier als repetitor met studenten en docenten tijdens de Internationale Masterclass in Apeldoorn. Daarnaast is ook lesgeven een grote passie van Martijn.