Onderstaande foto’s: Joris Funcke

Het Marigold Piano Quartet is een nieuw ensemble gevormd door vier musici met een rijke kamermuziek achtergrond: Mengjie Han (piano), Ruña ’t Hart (viool), Connie Pharoah (altviool) en Kalle de Bie (cello). Ruña en Kalle spelen al van jongs af aan samen in het ensemble ‘the Fancy Fiddlers’, geleid door de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. In 2022 leerden ze Connie Pharoah en Mengjie Han kennen en besloten ze samen het Marigold pianokwartet te vormen. Het kwartet staat voor een gepassioneerde en oprechte aanpak van het pianokwartet repertoire in alle stijlperiodes, met een nadruk op de communicatie en dialoog.

Dit concert komt in de plaats van het eerder aangekondigde concert van het New Zealand Trio, dat hun Europese tournee heeft geannuleerd.

Musici

Mengjie Han, piano
Ruña ’t Hart, viool
Connie Pharoah, altviool
Kalle de Bie, cello

PROGRAMMA
Frank Bridge
(1879-1941)
Fantasie voor piano kwartet, H. 94
Paul Ben-Haim
1897-1984)
Piano kwartet, Op. 4
PAUZE
Gabriel Fauré
(1845-1924)
Piano kwartet nr. 2 in g mineur, Op. 45

Mengjie Han
Mengjie vormde na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn het succesvolle Amatis Trio, met wie hij concerten heeft gegeven in de meest prestigieuze zalen over de hele wereld, zoals o.a. het Concertgebouw Amsterdam, Wigmore Hall Londen, de Elbphilharmonie Hamburg en Konzerthaus Berlijn. Hij werd benoemd tot BBC New Generation Artist en ECHO Rising Stars en was winnaar van de Fellowship Award van de Borletti-Buitoni Trust en de Kersjesprijs.

Ruña ’t Hart
Ruña volgde haar studie aan het conservatorium van Amsterdam bij Coosje Wijzenbeek, Vera Beths en Shunske Sato. Ze behaalde haar masterdiploma in september 2018 met de onderscheiding cum laude. In 2016 ontving Ruña de vioolbeurs van het Kersjesfonds.

Connie Pharoah
Connie studeert momenteel voor haar Masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa. Voorheen studeerde ze aan de Royal Academy of Music en de Royal College of Music in Londen, waar ze haar Bachelor afsloot met onderscheiding. Ook won ze de RCM Viola Prize.

Kalle de Bie
Kalle studeerde bij Jeroen den Herder, Jelena Očić, Dmitri Ferschtman en Reinhard Latzko aan de Conservatoria van Amsterdam en Wenen. Hij won prijzen tijdens het Prinses Christina Concours, de III Elsky Competition Minsk en de 12th International Competition for Young Musicians ‘Ferdo Livadic’ in Samobor, Kroatië.