Stichting Muzenforum Bloemendaal
Wat doen wij?

Op acht zondagen per jaar, van september tot en met april, organiseert Muzenforum klassieke concerten in het gemeentehuis van Bloemendaal. De geschiedenis van Muzenforum gaat vijfenzestig jaar terug, naar de Tweede Wereldoorlog. Meer hierover kunt u lezen bij historie.

Programmering hoge kwaliteit!

Uitgangspunt bij het programmeren van de Muzenforumconcerten is de hoge kwaliteit van de musici. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Muzenforum richt zich ook op het engageren van jonge, veelbelovende musici die aan het begin van hun carrière staan.

Onze missie

Muzenforum wil binnen de gemeente Bloemendaal concerten toegankelijk maken en dichtbij het publiek brengen. We kiezen voor een hoogwaardig, laagdrempelig en betaalbaar aanbod. Daarnaast is er een cultureel-educatief belang om ons publiek in de breedte en door alle leeftijden heen te bedienen. Daarin trekken wij graag met de gemeente op. Ons podium heeft het publiek al vaak kennis laten maken met Nederlands talent dat een grote toekomst tegemoet ging. Onze organisatie stoelt volledig op vrijwilligers en onze middelen komen voort uit de recettes van de concerten, sponsorgelden en subsidies. Voor bijzondere activiteiten worden wij ondersteund door een Vriendenstichting.

Het bestuur

Het bestuur wordt gevormd door muziekliefhebbers uit Bloemendaal en omliggende gemeenten die belangeloos in hun vrije tijd de concerten organiseren.

Het bestuur bestaat uit
Paul van Spiegel > voorzitter
Erna Doekes-de Bruyn > secretaris
Henk Slagmolen > penningmeester
Cathelijne Noorland > programmering
Sjaak Dekkers > bestuurslid
Fokko Venhuizen> bestuurslid

Daarnaast is een aantal vrijwilligers actief
Theo Canjels
Caroline de Muinck Keizer
Josephine Smits
Siebe de Vries