De accordeon van Vincent van Amsterdam is bijna een verlengstuk van zijn lichaam. Hij vult de zaal met zijn muzikale persoonlijkheid. Quirine Viersen mag zich zonder twijfel wereldwijd scharen onder de beste cellisten van dit moment.

Quirine Viersen (1972)

Quirine Viersen kreeg de eerste lessen van haar vader Yke Viersen, cellist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Zo won onder andere prijzen op het Rostropovich Concours Parijs 1990, op het Internationale Cello Concours Helsinki 1991 en op het Tchaikovsky Concours Moskou 1994. In datzelfde jaar ontving ze ook de meest prestigieuze staatsprijs voor klassieke muziek, de Nederlandse Muziekprijs. Quirine Viersen was soliste bij alle belangrijke Nederlandse symfonieorkesten en bij grote internationale orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het St. Petersburg Philharmonisch Orkest en de Wiener Philharmoniker. Quirine Viersen treedt daarnaast ook solistisch op en in verschillende duoverbanden. Ze heeft verschillende cd's opgenomen.

Vincent van Amsterdam (1989)

Vincent van Amsterdam is een groot promotor van de klassieke accordeon. In 2014 rondde hij zijn master cum laude af aan de Fontys Academie voor Schone Kunsten Tilburg. Hij won verschillende internationale muziekconcoursen waaronder het Prinses Christina Concours 2007 en het Nederlands Conservatorium Concours 2014. Vincent was in 2016 winnaar van de Dutch Classical Talent Award.

Hij trad op in bijna alle grote concertzalen van Nederland. In het buitenland trad Vincent op in Parijs en Athene, en maakte hij succesvolle solotours in Italië en Indonesië. Met het Van Amsterdam Duo ging Vincent op tournee door Oostenrijk en trad hij op in Servië en China. Het repertoire van Vincent kenmerkt zich door een brede reikwijdte, die reikt van Scarlatti, Bach en Frank tot Gubaidulina.