zondag
18 december 2022

11:00 uur

B-serie

Vijf zangeressen die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau. Wishful Singing brengt een kerstprogramma met bekende en onbekende meesterwerken van Engelse bodem, van middeleeuwse muziek tot bekende traditionele liederen in bijzondere arrangementen van onder meer Benjamin Britten.

Musici
Anne-Christine Wemekamp, eerste sopraan
Maria Goetze, tweede sopraan
Marleen van Os, mezzosopraan
Stella Brüggen, eerste alt
Marjolein Stots, tweede alt

PROGRAMMA
A Wishful Christmas: Kerstheerlijks van traditioneel Engelse bodem!
Anonymous, Trinity Carol Roll, 15e eeuwNowel syng we bothe al and som
Arundel Manuscript, 13e eeuw Angelus ad virginem
Benjamin Britten
Sweet was the Song
Benjamin Britten
A Wealden Trio
Hymne
arr. David Willocks
Hark! The Herald Angels Sing
Cornish traditional
arr. Wijnand van Klaveren
The First Nowell
Gustav Holst
arr. Philip Lawson
In the Bleak Midwinter

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman. In de afgelopen jaren betovert het ensemble haar publiek bovendien met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In samenwerking met Herman Finkers, een groot pleitbezorger van deze muziek, zong Wishful Singing de Missa en Vespers in Mysterium en bracht de cd In Mysterium uit.

Wishful Singing wil met haar muziek stem en betekenis geven aan wat haar beweegt en inspireert. Het ensemble maakt daarbij gebruik van de unieke kracht van vocale muziek, waarin poëzie en compositie een bijzondere verbintenis aangaan. Wishful Singing treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals als November Music en de Cello Biënnale, maar ook op prestigieuze buitenlandse festivals zoals het City of London Festival. Ook maakt het ensemble tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië.