zondag
19 december 2021

B-serie

Zet drie doorgewinterde en creatieve musici bij elkaar en je krijgt een afwisselend, boeiend, geestdriftig en swingend zondagochtendconcert. Twee winnaars van de Nederlandse Muziekprijs laten horen dat hun instrumenten, fagot en contrabas, niet alleen uitstekende begeleidingsinstrumenten zijn, maar ook een solistische plek op het podium verdienen. En dat samen met een geweldige pianist als Hans Eijsackers.

PROGRAMMA
Giovanni Bottesini / Frédéric ChopinTutto che il mondo voor contrabas, fagot en piano, bewerkt door Marijn van Prooijen
Johann Sebastian Bach Partita in G Groot voor fagot solo (arr. Thiemo Wind)
. Allemande
. Courante
. Sarabande
Johann Sebastian Bach De overige delen van Franse Suite Nr. 5, BWV 816 voor piano solo:
. Gavotte
. Bourrée
. Loure
. Gigue
Giovanni Bottesini Duetto voor fagot en contrabas (eigen arr. van Duetto per clarinetto e contrabbasso con accompagnamento di pianoforte)
. Allegro-Adagio
. Allegro Brilliante
Pauze
Johann Sebastian Bach Cellosuite in G groot BWV 1007 verdeeld tussen contrabas en fagot solo
. Prelude
. Allemande
. Courante
. Sarabande
. Minuet I / II
. Gigue
Robert Schumann Adagio und Allegro op. 70, Fassung für Kontrabass und Klavier
Earle Hagen Harlem Nocturne voor fagot, contrabas en piano bewerkt door Marijn van Prooijen
Astor Piazzolla Verano porteño uit The Four Seasons of Buenos Aires voor fagot, contrabas en piano bewerkt door Marijn van Prooijen

Bram van Sambeek, fagot
Van 2002 tot 2011 was Bram eerste fagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Sinds 2009 doceert hij fagot aan de Conservatoria van Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. In 2011 verliet hij het Rotterdams Philharmonisch Orkest omdat hij zich wilde focussen op kamermuziek en zijn solistencarrière. Bram van Sambeek treedt regelmatig op als solist bij verschillende nationale en internationale orkesten. Ook als kamermusicus zit hij bepaald niet stil. Bram is erg geïnteresseerd in het spelen van elke stijl die hij leuk vindt. Hij ontving in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, de meest prestigieuze klassieke muziekprijs in Nederland. Bram van Sambeek is tot nu toe de enige fagottist die deze prestigieuze prijs in ontvangst mocht nemen.

Rick Stotijn, contrabas
Rick Stotijn studeerde contrabas aan het Conservatorium van Amsterdam en aan de Freiburger Hochschule. Hij won verschillende eerste prijzen op concoursen en kreeg in 2013 de hoogste onderscheiding voor een musicus in Nederland; de Nederlandse Muziekprijs. De jury merkt op: ‘Rick is een veelzijdige muzikant met een ontroerende muzikaliteit en een overweldigende virtuositeit.’ Rick Stotijn treedt regelmatig op als solist met diverse orkesten zoals het Swedish Radio Symphony Orchestra, Amsterdam Sinfonietta en het Residentie Orkest Den Haag. In kamermuziek werkte hij samen met Janine Jansen, Christianne Stotijn, Liza Ferschtman en vele anderen. Rick Stotijn is professor contrabas aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf.

Hans Eijsackers, piano
Hans Eijsackers behaalde het diploma Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij treedt zowel op als solist en als kamermusicus. Hans is ook een veelgevraagd liedbegeleider. Ook is hij vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs. Hans Eijsackers was jarenlang docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.