Liederlijkheid als amoureus oorkussen
Onder deze intrigerende titel presenteren Johannette Zomer (sopraan), Peter Verduyn Lunel (fluit) en Hans Eijsackers (piano) een gevarieerd liedrecital. Het is een gepassioneerd programma waarin de liefde wordt aangeraakt en de natuur verwoord. Duidelijk wordt dat de stem de ziel kan raken, dat de stem kan verleiden en dat de stem eveneens kan vermaken.

MUSICI
Johannette Zomer, sopraan
Peter Verduyn Lunel, fluit
Hans Eijsackers, piano

PROGRAMMA
Georg Friedrich Händel (1685-1759) uit ‘Neun Deutsche Arien’
Meine Seele hört im Sehen
Süsse Stille, sanfte Quelle
Antonio Lucio Vivaldi (1678-1741) uit ‘Orlando furioso’ RV 728
Aria van Ruggiero: Sol da te
Johann Sebastian Bach (1685-1750) uit ‘Notenbuchlein für Anna Magdalena Bach’
Menuet BWV 114 piano solo
Schlummert Ein – tutti
Preludium fluit solo
Preludium fluit solo
Aria di Giovannini
Jan Brandts-Buys (1868-1933), twee liederen uit Opus 2
Ich fühle deinen Odem
Vom Vergessen
Georges Enesco (1881-1955), Cantabile et presto (voor fluit en piano)
Willem Pijper (1894-1947), La Maumariée
Un soir me promenant
Mon père me marie
Jan Brandts-Buys(1868-1933), Opus 20 Nachtruf
Abendständchen
Brautfahrt

Johannette Zomer (sopraan)
De Nederlandse sopraan Johannette Zomer werkte enige jaren als microbiologisch analiste voordat zij in 1990 haar zangopleiding begon aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In juni 1997 behaalde zij haar diploma Uitvoerend Musicus. Het repertoire van Johannette reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zij werkte met belangrijke barokspecialisten zoals Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Frans Brüggen. Maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fischer, Daniel Harding, Valery Gergiev, Reinbert de Leeuw en Peter Eötvös.
Zomer treedt zowel in binnen- als buitenland op in opera’s. Verder geeft zij recitals. Voor haar CD met Bach cantates (begeleid door het Engelse ensemble Florilegium) ontving zij in 2008 een Edison.

Peter Verduyn Lunet (fluit)
Peter Verduyn Lunet begon zijn loopbaan als solofluitist bij het Heidelberger Kammerorchester, waarna hij gevraagd werd door het Radio Symfonie Orkest. Tegenwoordig is hij eerste fluitist bij Het Gelders Orkest. Regelmatig is hij te gast bij andere orkesten, zoals het Amsterdam Sinfonietta, het Mahler Chamber Orchestra en Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook als solist is Peter Verduyn Lunel regelmatig te beluisteren. Daarnaast heeft hij ook in de kamermuziek naam gemaakt met een breed georiënteerd repertoire. Zo speelde hij samen met pianisten als Klara Würtz, Bernd Brackman en harpiste Lavinia Meijer. Hij richtte het Lunel Kwartet op en samen met Thomas Beijer en Lars Wouters van den Oudenweijer vormt hij het Breitner Trio.

Hans Eijsackers (piano)
Hans Eijsackers behaalde het diploma Uitvoerend Musicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij treedt zowel op als solist en als kamermusicus. Eijsackers is ook een veelgevraagd liedbegeleider. Hij trad veelvuldig op met Xenia Meijer, Geert Smits en Henk Neven. Tevens is hij vaste pianist bij het Internationaal Vocalisten Concours in 's-Hertogenbosch. Samen met Henk Neven won hij in mei 2008 de Mees Pierson Prijs. Eijsackers was jarenlang docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds 2013 is hij aangesteld als Professor Liedgestaltung aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.