zondag
21 april 2024

11:00 uur

B-serie

Het New Zealand Trio (NZTrio) beheerst als geen ander de klassieke meesterwerken. Maar het trio speelt in elk concert ook tenminste één hedendaagse Nieuw-Zeelandse compositie. Het pianotrio wordt gevormd door Somi Kim (piano), Ashley Brown (cello), Amalia Hall (viool). Onder de titel ‘States of Mind’ brengen zij een programma met ​​werken van  Mozart, Brahms, Schnittke en de Nieuw-Zeelandse componiste Rachel Clement.

MUSICI
Somi Kim, piano
Amalia Hall, viool
Ashley Brown, cello

PROGRAMMA
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791)
Piano Trio in B-flat major, K.502
Alfred Schnittke
(1934-1998)
Piano Trio
PAUZE
Kenji Bunch
(1973)
Groovebox Variations
Rachel Clement Shifting States
Johannes Brahms
(1833-1897)
Piano Trio No. 3 in C minor Op. 101

Het New Zealand Trio
In het NZTrio zijn drie ongelooflijk getalenteerde musici samengebracht. Op verschillende manieren zet het trio zich in om de  hedendaagse Nieuw-Zeelandse muziek te promoten. Niet alleen door die muziek te spelen maar ook door opdrachten te geven aan componisten. Recente cd’s van het trio zijn: Merge (2021), Lightbox (2015), Sway (2016) en Vicissitudes (2016).

Somi Kim, piano
De in Zuid-Korea geboren Nieuw-Zeelandse pianiste Somi Kim studeerde af aan de Universiteit van Auckland en de Royal Academy of Music (VK). Zij behaalde een Master of Music in solopiano en een Advanced Diploma en Master of Arts. Somi heeft inmiddels een indrukwekkende carrière opgebouwd als kamermusicus en als solist. Ze is winnaar van de Royal Over-Seas League Accompanist Prize en de Gerald Moore Award for Accompanists. Ze is een zeer gewaardeerde pianiste met een uitgebreide concert ervaring. Als soliste speelde ze o.a. met het Auckland Philharmonia Orchestra en het Christchurch Symphony Orchestra. Somi Kim is daarnaast een gepassioneerd kamermusicus en de vaste pianiste van het NZTrio.

Amalia Hall, viool
Nadat Amalia Hall haar studie aan het Curtis Institute of Music afrondde heeft ze een indrukwekkende carrière opgebouwd als soliste, als concertmeester van Orchestra Wellington en als violiste van NZTrio. Amalia's carrière nam een grote vlucht na het winnen van de 1e prijs op vijf internationale concoursen. Ook ontving zij tal van laureaatsprijzen, waaronder Joseph Joachim International Competition en International Tsjaikovski Competition for Young Musicians. Sinds haar debuut bij de Auckland Philharmonia op 9-jarige leeftijd, heeft ze als solist gespeeld bij verschillende orkesten waaronder het New Zealand Symphony Orchestra en United Strings of Europe. Ook als kamermusicus is ze zeer actief. Ze trad op in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Zuid-Afrika en Australië.

Ashley Brown, cello
Ashley Brown is een veelgevraagd solist, kamermusicus en orkestleider. Hij is de oprichter van NZTrio en een gepassioneerd pleitbezorger voor Nieuw-Zeelandse muziek. Hij heeft een Master of Music van de Universiteit van Canterbury en een Artist Diploma van de Yale University. Ashley was voorheen cellist van het Turnovsky Trio, principal cellist van de Auckland Philharmonia en cellodocent aan de universiteiten van Waikato en Canterbury. Hij staat hoog aangeschreven als solist en heeft opgetreden voor een internationaal publiek in steden als Londen, Parijs en New York.
Ashley Brown won diverse prijzen waaronder de Adam International Cello Competition in Christchurch en de Royal Over Seas League (ROSL) Music Competition in Londen.