zondag
29 maart 2020

AFGELAST i.v.m. Coronavirus!!!

A-serie

In verband met de overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus is dit concert helaas afgelast !

Intieme brieven
Het Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met theater, dans en literatuur. Voor het programma Intieme brieven deelt het Ragazze Quartet het podium met sopraan Claron McFadden.

De uit Amerika afkomstige sopraan Claron McFadden debuteerde in 1985 tijdens het Holland Festival. Sindsdien heeft zij een grote reputatie verworven als concertzangeres met zowel traditioneel als modern repertoire. Deze gelauwerde zangeres trad op in producties van internationaal bekende operahuizen zoals Royal Opera House Covent Garden, Bayerische Staatsoper, De Nationale Opera en het Théâtre des Champs-Elysées. Ze heeft vele cd-opnamen gemaakt.

Uitvoerenden
Ragazze Quartet:
Rosa Arnold viool
Jeanita Vriens viool
Annemijn Bergkotte altviool
Rebecca Wise cello

Claron McFadden sopraan

PROGRAMMA
Elvis Costello en het Brodsky QuartetThe Juliet Letters
Leoš JanáčekStrijkkwartet nr. 2 ‘Intieme Brieven’

Intieme Brieven is een theatraal concert rondom twee composities waarin liefdesbrieven over onmogelijke liefdes centraal staan. In de liederencyclus The Juliet Letters van Elvis Costello en het Brodsky Quartet krijgt de liefde vele stemmen. Elk nummer is een gefingeerde brief van steeds een andere onbekende schrijver. Zo opent zich in ieder lied een nieuw verhaal, een nieuwe wereld, een nieuwe ondoenlijke liefde.

Leoš Janáček stuurde zijn grote liefde ruim zevenhonderd brieven die merendeels onbeantwoord bleven. Aan het einde van zijn leven balde hij al zijn hartstocht samen in een strijkkwartet. Bleef deze in werkelijkheid gesmoord, des te heviger vlamde hij op in de muziek.